torsdag, april 01, 2010

Snabbmat de-luxe


Fiskgryta

400 g KRAV-märkt torsk i filéer (Änglamarks är fångad med krok och lina)
2 paprikor
1 zucchini
1 vitlöksklyfta
1 grönsaksbuljongtärning
1 burk creme fraiche
1 halv dl ajvar (eller mer om du vill)
1 burk musslor i vatten
ev vatten

Krossa vitlöksklyftan och dela grönsakerna i stora bitar
Fräs i olivolja några minuter
Smula över buljongtärningen
Häll över creme fraiche och ajvar
Skär fisken i bitar och låt puttra med i grytan i tio minuter
Häll vattnet av musslorna och tillsätt dem alldeles innan servering
Späd med vatten om du vill ha en rinnigare gryta

Servera med bulgur, turkisk yogurt och grovt bröd

2 kommentarer:

Annica sa...

Vad gott! Jag gillar fisksoppa och brukar göra en variant med saffran och fänkål.

Mikaela sa...

Vacker bild, tagit själv?