söndag, oktober 04, 2009

Sjysst utpressning

Vem kan motstå det här enkla sättet att ge lite hjälp?

1 kommentar:

Marina Longa sa...

Engagemang är beundransvärt.

Enligt Dr Phil så är givandet en framgångsrik väg att nå lycka, för ju mer vi ger, desto mer får vi tillbaka. Alltså, om vi vill ha hjälp, uppskattning, vänskap, humor eller vad det nu kan vara i våra liv, så bör vi ge hjälp, uppskattning, vänskap och humor. Om jag ger till dig, så ger du till mig.

Tyvärr så fungerar inte detta alltid. Det finns människor som ger, ger och ger, men som får väldigt lite tillbaka. Och eftersom varje "gåva" kräver en prestation av någon form så töms batterierna snabbare än de fylls på. Det blir svårare och svårare att ge.

Röda Korset har uppenbarligen gjort det enkelt att ge. Några knapptryckningar och saken är ur världen.

Men vem hjälper den som hjälper? Jag är skeptisk till den balans som Dr Phil tror på. Visst gör välgörenhetsorganisationer en stor insats. Läkare utan gränser, Amnesty, Friends, och många, många andra står för något som många av oss uppskattar mycket. Men samtidigt klarar få av oss att ge till alla.

På tal om utpressning skulle det vara intressant om du ringde Röda Korset och frågade om de kunde tänka sig att ge dig ett uppdrag, att fotografera något som rör deras verksamhet. För balansens skull, så klart.