torsdag, oktober 01, 2009

Stilikoner

Om man jämför med när jag var tonåring och tjugonånting, så finns det otroligt många fler kändisar idag och de exponeras på ett sätt som aldrig förr. Jag gillar att titta i skvallertidningar, men jag vill se kändisarna när de är vackra, eller vardagliga, jag vill inte se deras cellulliter eller fula miner. Man behöver inta vara fotograf för att haja att paparazzis plåtar en miljard bilder per sekund miljoner med millimeters tele och självklart får de en och annan "dålig" bild. Jag fördömer detta.
Jag tror att det är en nackdel att det idag finns så otroligt många vackra människor att jämföra oss med, jag måste erkänna att jag påverkas, trots att jag lämnat tjugonågonting för ... ett tag sen.

Jag har tagit en tur längs nostalgia lane och letat fram fyra kvinnor som påverkade mig under mina mest formbara år. Fortfarande tycker jag att Winona Ryder var fantastisk i Reality Bites (1994), och filmen i sig är bland det bästa som gjorts. Foto och regi är underbara, replikerna odödliga, castingen genialisk och modet slår allt. Winona var min stora idol i åratal och jag klippte mig exakt som henne efter att ha sett filmen. (Jag undrar varför inte Ben Stiller fortsatte i den här stilen???)

De följande är, utan inbördes ordning:

Drew Barrymore, kolla in henne i Mad Love, mot Chris O'Donnell. Hon är bedårande vacker och cool, och lite galen, men det kan man bortse från när man är tjugo.

Jennifer Aniston, jag tror tv-serien Vänner är den tv-serie/film som påverkat mig mest, kanske för att den gick så många år och för att jag alltid varit jämngammal med karaktärerna. Jag har inspirerats av mode, frisyrer, matvanor och inredning. Kul fakta: Mitt förra vardagsrumsbord är en snarlik kopia av Monicas bord.

Samantha Mathis, spelar mot River Phoenix i The thing called love (som för övrigt var den sista film han spelade in). Hon spelar en cool NYC-tjej som beger sig till Nashville för att pröva lyckan som singer- songwriter. Här grundlades nog mitt framtida intresse för countrymusiken i många av dess former.
Utmaning: Vilka är/har varit era stilikoner/inspirationskällor genom åren?

1 kommentar:

Petra sa...

Kate Hudson är min inspirationskälla, helt klart. Och Michelle Williams - Heaths tjej som var med i Dawson’s Creek du vet ;-) Håller med om det där med kändisar - jag vill se dem glamma på röda mattan, jag är inte intresserad av hur det ser ut när de äter eller ser allmänt fula ut :D