onsdag, april 18, 2012

Morrar


I kväll ska jag bjuda vänner på enkel middag; spagetti och köttfärssås. Eftersom de inte hade ekologisk köttfärs på min närmsta affär, Coop Konsum Frösön, gick jag in på Hemköp och Ica i innerstan, men de hade inte ens en plats för ekoköttfärs. Betyder det att de inte ens har det i sitt sortiment??? Jag brukar låta bli att handla när det inte finns sjyssta alternativ, men idag fick det bli svenskt kött (på sista affären hade de inte ens norrlandsproducerat, vilket de oftast har på Coop).

Dessutom ska Coop Konsum Frösön få sig en känga för att de tokhöjt priset på Kravmärkta bananer, nu är de uppe i nästan trettio kronor. Det är inte okej. När jag bodde i Stockholm slutade alla Coop-butiker att sälja konventionellt odlade bananer. Det tycker jag var ett fantastiskt initiativ. Jag vill så gärna se mer av sådant!

Hur gör ni när det inte finns ekologiska alternativ?

1 kommentar:

sanne sa...

Ja du... det är ju rätt ofta det inte finns något ekologiskt alternativ. Kött är tyvärr bland det svåraste. Vi har i alla fall köpt ett helt ekolamm, och så köper jag mycket kött som är nedsatt för att det har bästföredag.

Lite grann om mina tankar finns här: http://sanne.wblogg.se/2012/04/03/ibland-ar-det-trottsamt-att-vilja-valja-det-basta/


Och 30 kr kilot för kravbananer känns tyvärr som ett ganska normalt pris i min värld.