onsdag, januari 26, 2011

Miljoner

Stortorget Östersund onsdag 26 januari 17.26

... kostade det nya torget i Östersund.

Jag vill inte vara och är inte någon bakåtsträvare, men när det kommer till stadsbilder och arkitektur tycker jag att man ska bevara det gamla.
Torget vilar mest öde och mörkt, man har inte ens brytt sig om att försöka ljussätta det. Jag har hört att folk helst inte går rakt över det, för det är så tomt.

Debatt pågår i östersundstidningarna angående krogars utskänkningstillstånd på torget sommartid. Men i Östersund får man inte vara glad och högljudd efter klockan tre på eftermiddagen (förutom under en helg på sommaren) så risken är att det inte blir några uteserveringar på torget i sommar.
Detta vore en katastrof, lika stor katastrof som det är att vårt nya tjusiga torg frontas av två försäkringsbolag, en bank, en snabbmatskedja och en friluftsbutik. Fli bort dessa och bygg restauranger kring hela torget. Fli bort parkeringarna i nederkant och bygg uteserveringar, där man både kan ta ett glas vin, dricka en kopp kaffe och äta en macka, lunch eller middag.
Så svårt kan det ju inte vara???

Läs mitt tidigare inlägg om torget här.

1 kommentar:

Evas värld sa...

Torget var ju underbart i somras när det var massor av aktiviteter där. Hoppas det är fullt av små mysiga uteserveringar i sommar när jag kommer upp till Östersund! Då tar vi ett glas vin där i sommarkvällen.