tisdag, juni 29, 2010

Dramatik


Äntligen kom sommaren hit, till grytan mellan fjällen. Solen strålade från vad jag trodde var en klarblå himmel. Jag lever ju i min flickdröm nu så jag slängde bara på Totte huvudlaget och släntrade ut i skogen.
Men vi hann inte speciellt långt innan himlen mörknade och ett ursinnigt åskväder kom över oss. Det hela var en sådan ovanlig och overklig upplevelse att jag tror att jag drömt. Regnet fullkomligt öste ner och det kändes som att vi red under vatten. Åskan dånade och skogen lystes upp av blixtar. Vi vågade inte rida hem över fälten utan fick ta en omväg. Jag frös så jag skakade och förbannade mig själv för att jag inte tagit mer kläder, för kölden förtog lite av förtjusningen. Och min älskade häst, han hoppade till av blixtarna och var en aning spänd, vilket inte är konstigt eftersom han hade en skakande, tandskallrande tös på sin rygg, men i övrigt var han helt cool och bar mig hem. Och tack Tobbe, som står ut med mig i (bokstavligen) ur och skur!

torsdag, juni 17, 2010

En svart dag


I kväll sa den sittande regeringen ja till utbyggnad av kärnkraftverk i Sverige. Jag vet inte vad jag ska säga. Det finns inget miljötänk, och det spelar ju ingen större roll för vi har snart ingen värld värd att rädda.

Vad jag dock tycker är viktigt att nämna, som jag tycker att det talas alldeles för lite om, är uranbrytningen. Var bryts uranet till våra svenska reaktorer? Det har provborrats lite här och där i Sverige och det finns säkert områden som inom kort kommer att exploateras. Uran förekommer i små koncentrationer och åverkan på naturen blir enorm när det bryts. Det är så sorgligt, att vi inte tänker längre än vad våra små näsor räcker.

Intressant artikel i DN.

Jag tror att jag ska sluta källsortera. What's the point liksom?

måndag, juni 14, 2010

Är jag redo...

foto: Sebbe

...att skaffa hund? Eller kanske assistent?

Nu längtar jag ...


... efter lite semester!

söndag, juni 06, 2010

Ett av sommarens projekt!

Jag har tidigare berättat om vår fjällritt som kommer att gå av stapeln i början av augusti. Jag ser fram emot den väldigt mycket. Vi kommer att utgå från Gräftåvallen och rida till Dörrsjölokarna. Lite besviken är jag dock, på att vi bara kommer att vara borta en natt. Jag älskar ju att vara ute i naturen och drömmer om att få vara ute med Totte på samma sätt som på en "vanlig" fjällvandring.
Idag har jag bestämt mig för att jag ska rida till Gräftåvallen ett par dagar innan de andra kommer upp med hästtransporter. Det känns helt och hållet rätt och jag kan inte tänka mig något härligare än att bara sätta mig upp och rida iväg, på lite okända vägar. Ta timmarna som de kommer och umgås med Totte på ett vis som vi aldrig gör annars.
Så nu är det dags att börja träna på allvar!

När jag blir rik!

lördag, juni 05, 2010

Veckans loppisfynd






(Mer eller mindre lyckade...)