onsdag, augusti 26, 2009

Tid


Jag önskar att dygnet hade fler timmar, alternativt att jag inte behövde sova. Jag vill hinna så mycket; jag vill paddla, hänga med Totte, promenera med min nya vän Ehva, promenera ensam och lyssna på en spännande ljudbok, laga mat till mina vänner, dricka vin, vandra, plocka bär. Just nu har jag häcken full med jobb och det är riktigt roligt. Jag kan tyvärr inte berätta än vad det rör sig om, men jag flänger omkring i min bil ena veckan och sitter inlåst och retuscherar den andra. Jag försöker hinna med allt det andra men det är svårt. Jag undrar hur folk som har heltidsanställningar gör? När uträttar de ärenden? När får de tid över att gå en sväng runt berget? För att inte tala om småbarns- och flerbarnsföräldrarna. Men det kanske inte känns lika viktigt att hinna med ett glas vin med vännerna eller att ta ut kajaken en tidig morgon när sjön ligger spegelblank.
Jag vill också bli mamma, men måste det bli på bekostnad av alla dessa grejer som känns så viktiga idag?

3 kommentarer:

melanie sa...

Jadu, så känner nog vi alla ibland. Men det kanske beror på vad man har för jobb, om du tar med dig jobbet hem, reser mkt osv? Jag jobbar heltid men känner inte alls så. Jag hinner med allting jag vill göra...träna, va med vänner, familj, fika..ja allt:-) och tro mig, jag är ingen övermänsklig person med massor av energi, haha. mer tvärtom tror jag, sova är underbart det med:)

Annica sa...

Jag har funderat på vad jag ska svara. Jag har kommit fram till att det här med tid och att hinna saker handlar mer om ens personlighet än antal barn.

Jag som har tre barn tycker att jag hinner med det jag vill. Kanske inte alla dagar men för det mesta. Tid är det enda vi äger som ngn klok människa sa. Det handlar om hur man prioriterar helt enkelt.

Jag har en granne som har åtta barn. Äldsta är lika gammal som oss och yngsta som Joakim -00:a. Jag har aldrig hört henne klaga på att hon inte hinner med det hon vill. Sen hör man folk som gnäller hela tiden om allt de har att göra men inget händer.

Så du kan lugnt skaffa barn. De berikar livet 1000 ggr mer än det kostar.

Petra sa...

Oj oj, det handlar väl om att kunna prioritera och göra det ganska så hårt ibland. Man kan inte vara med överallt och hinna med allt, det har jag fått lära mig the hard way... Kram