fredag, augusti 28, 2009

När jag ändå är igång:


Pågen skräder minsann inte med orden. Jag ryckte till mig deras vita fluffiga rostbröd en stressig dag, och jag kan tycka att det är skitgott med ett fluffbröd, jag är en riktigt mjöl-junkie. Men det irriterar mig innerligt att de inte ens drar sig för att ljuga på sina förpackningar. Visst visst att tjejen eller killen som tryckte på knappen i fabriken älskar sitt jobb, men att säga att det här brödet innehåller fibrer, det är faktiskt en ren och skär lögn. I och för sig så kommer de undan med att skriva: "lika mycket fiber som ett mörkt", eftersom ett mörkt bröd inte alls måste innehålla fibrer utan kan vara färgatm antingen av mörk sirap, eller diverse färgämnen. Jag tycker ändå att det är pinsamt, och jag lovar härmed, dyrt och heligt, att jag aldrig ska köpa Pågens bröd igen. Det är dags att ta fram bunkar och armmuskler.

4 kommentarer:

Melanie sa...

att baka sitt eget börd är ju så mkt godare, och behöver inte vara så svårt som man tänker sig att det är. Det är också fint när dom kallar det färskt;) hur färskt är brödet när det är så processerat? För mig är ett bröd färsk när jag bakat det, gräddat det och precis tagit ut det ur ugnen, då är det färskt! :-)

Linnéa sa...

Är du verkligen sugen på bröd efter förra veckan:)

Nej men jag håller med dig till fullo. Fram med butten och gör lite bröd som du kan ta med nästa vecka!

Ingemar Gröön sa...

Hej Katja!
Jag heter Ingemar Gröön och är FoU-chef på Pågen och jag skulle vilja kommentera ditt inlägg.
Jag tycker för det första att det är tråkigt när du förutsätter att människor inte tycker om sina jobb. När jag går runt på våra bagerier möter jag en stolthet över produkterna och en entusiasm som jag blir glad av.
För det andra så har du fel när du säger att vi ljuger. Äntligen toast innehåller 6 gram kostfiber per 100 gram vilket är relativt mycket och gör det Nyckelhålsmärkt. Fibern vi använder i den här produkten är en så kallad resistent stärkelse som fungerar som en kostfiber i magen men som deklareras som majsstärkelse på innehållsdeklarationen. Jag skulle kunna skriva mycket mer om fibern och dess positiva effekter men jag vill inte göra den här kommentaren för lång. Jag kanske skriver nåt om det på min blogg. Det kanske finns fler som undrar.
Hälsningar!
Ingemar

Ingemar Gröön sa...

Hej igen Katja!
Häromdagen kommenterade jag ditt inlägg om Äntligenbrödet och skrev då att jag kunde skriva mer om de positiva effekterna hos den kostfiber som finns i brödet. Det har jag gjort nu fast på min egen blogg www.brodbloggen.se. Läs gärna där om du vill veta mer.
Hälsningar!
Ingemar