fredag, februari 20, 2009

UTMANING!

Jag har blivit utmanad av Susanne. Mina fem äckligaste maträtter. Svårt. Det är inte så mycket jag tycker är äckligt. Nu skulle jag kunna gå igång rejält på det här för just nu är det mycket som står mig upp i halsen, som jag inte kan tänka mig att äta, men jag vet att ni inte kommer att orka läsa. Men dock, om bara en människa läser... så jag går nog igång ändå:
Just nu äter jag INTE:

Kyckling - kan inte tänka mig att stoppa i mig djur och fågel som farit illa, kycklingen är speciellt drabbat så jag äter det varken ute eller inne. Dessutom är den fullproppad med antibiotika, vilket jag också skyr som pesten.

Konventionellt odlade bananer - här kan jag skriva en uppsats, men nöjer med att citera en bekant: "Tänk er att bananen är jordens mest besprutade frukt, under slutet av mognaden stängs de in i plast och besprutas. Jag mår dåligt när jag ser föräldrar sitta och skala en konventionellt odlad banan, för att sen bryta en bit av den, med samma fingrar som just tagit i skalet och stoppa den i sitt barns mun"

Leverpastej om den inte är ekologisk - tänk er att i levern lagras allt skit, alla gifter du får i dig.

Smörgåsmat - försöker undvika skinka, kalkon, hamburgerkött och så vidare i största möjliga mån, de flesta innehåller socker, smakförstärkare och annat skit, även de ekologiska. Tips: Leta efter parmaskinka, cerranoskinka eller proscioutto som bara innehåller griskött och salt.

Lightprodukter - förutom lättmjölk. Lightvarianterna innehåller en massa konstiga saker som emulgeringsmedel och stärkelse för att de till exempel ska hålla ihop bättre, eftersom man tagit bort det naturliga bindningsmedlet: fettet.

Nu när jag kommit igång skulle jag kunna göra den här listan lång men utmaningen var fem så jag skickar den vidare till Helena, Petra och Linnea.

5 kommentarer:

Petra Månström sa...

Men hallå tjejen - testat Real Turmat eller??!? Men håller med, dina egentorkade grejor är far much better =)

Ska ta tag i denna utmaning när som.

KRAAAAM

melanie sa...

äntligen en till människa som har vett i skallen vad det gäller ekologiska produkter och olika tillsatser i livsmedel, yeah!!

det verkar vara sällsynt med det nu mera, känns som att folk bara handlar och äter, utan att tänka på vad det faktiskt är för något dom handlar och stoppar i sig.

melanie sa...

oj, det blev visst dubbelt där ovan;)

jag gillar inte heller gym! jag är aldrig på gymmet, ursch. där blir jag endast uttråkad faktiskt. jag går bara på olika pass såsom yoga, jympa, skivstång och spinning:) det passar mig bäst!

hur går det med pållen föressten? :)

Javisst är det en utmaning det här med maten, och speciellt efter att man läst dom där böckerna. Jag är helt faschinerad verkligen, så mycket som jag inte visste! men nu så tänker man till både en och två ggr innan man köper eller äter någonting.

Little Miss Linn sa...

Vågar inte tänka på vad jag äter. Har faktiskt börjat köpa mer ekologiskt tack vare dig. Så jag är en bit på vägen iaf. Tack vännen

Brunkullan med Mosipperötter sa...

Kul att du hakade på:)

Och sen får jag så dåligt samvete som ger sonen en banan som frukt till skolan varje dag...

Ofta är den inte ekologisk.....

Och pärssons skinka som är så god....

Och kyckling....
Men visst tänker jag till oftare när jag handlar.
Ibland får dock smak gå före förnuft.
Susanne