fredag, juni 29, 2012

Nässelfeber


Det har varit en tung, tung vår. Jag har varit så trött, overkligt trött. Jag jobbar inte heltid, jag har inga barn, jag är ute flera timmar per dag, under de ljusa timmarna på dygnet. Jag borde inte vara trött.
Jag har tänkt att jag ska gå till doktorn och kolla om jag har någon brist, men aldrig kommit iväg.
Häromveckan satt jag hos min vän Ehva och läste i en bok om medicinalväxter och hittade att brännässla skulle vara bra mot i princip allt, bland annat så är det vätskedrivande, vilket kan hjälpa vid pms-besvär, något jag drabbats av de senaste åren.
Så jag gick ut och plockade några knippen och la dem i min tork. Sen har jag smulat ner torkade nässlor i min morgonsmoothie. Nu kommer ni inte tro mig, för jag tror knappt på det själv; efter tre dagar (!!!) kände jag mig overkligt pigg! Jag har umgåtts med folk på kvällarna och inte längtat hem, jag har inte velat ta en tupplur mitt på dagen, jag har varit normalt trött på morgnarna; svårt att stiga upp men piggnat till efter en liten stund. Det känns som att jag fått ett nytt liv, och jag överdriver inte.
Nässlor innehåller bland annat mycket järn och c-vitamin och det kan ju vara så enkelt att jag haft järnbrist. Oavsett orsak, är jag oändligt glad och tacksam och jag kommer att fortsätta med min nässelkur!

4 kommentarer:

Linn sa...

Det där ska jag testa. Nyttigt. Gjorde faktiskt nässelpesto som blev riktigt gott på kex och ost :)

Evas Värld sa...

Härligt Katja, jag kör med havtorn och hoppas bli pigg! Eller i alla fall piggare :)

Katja Kristoferson sa...

Linn: Gör det! Jag är helt överväldigad, nästan som en religion :)

Eva: Havtorn är så himla gott, jag brukar göra en smoothie på havtorn och mango!

Ehva sa...

Nässlor is the skit;))) har torkat mina.. så jag tar en smoothie o väntar på energin... kram