onsdag, april 25, 2012

Inspirerad och avis

bild från calazo

Många som frilufsar tycker att det är enklast att ta med sig påsar med frystorkad mat på turerna, vilket jag kan förstå. Men jag som finner det njutningsfyllt att stå vid spisen har inga problem med att planera, förbereda och laga mat på fjället, eller i skogen. Dessutom är det få av "påsarna" som ens smakar det minsta gott. För ett par år sedan köpte jag en tork och numer bär jag med mig ultralätt, i mesta mån ekologisk och framför allt god mat när jag går på tur.

På Calazo förlag har det kommit ut en finfin bok som heter Torka mat av Eric Tornblad. En bok som jag önskar att jag gjort. Den ska bli kul att läsa och jag hoppas att den inspirerar till nya spännande rätter.

Jag vill även rekommendera den nya, gamla klassikern Friluftsmat av Anita Forsell.


2 kommentarer:

MustaschMannen sa...

Det är himla coolt att torka sin egen lufs-mat tycker jag. Men jag går ju knappt på tur, bara till en grillplats i skogen :)

Katja Kristoferson sa...

Och GOTT, men om jag bara ska gå en kort bit utan övernattningar, så skulle jag bära med mig sjukt mycket godsaker och vin och kanske en öl.