måndag, mars 14, 2011

Leva i nuet

foto: Charlotte Centervall


Något jag strävar efter är att leva i nuet. Det är inte alltid lätt att stanna upp och att vara här och nu, att inte längta sig bort, drömma om vita sandstränder, om en samlad galopp, om mannen i mitt liv.
Sen jag vände upp och ner på mitt liv och flyttade hem till Östersund har det blivit lättare. Jag tror att det har att göra med att jag down shiftat, som jag kallar det. Jag jobbar inte ihjäl mig, jag slår inte på mig själv för att jag inte är ute på krogen och "nätverkar" varje helg, jag försöker att spendera mycket tid utomhus, jag har till och med börjat en yogakurs, något jag aldrig trodde skulle hända.

Ofta när jag har rest, har jag alltid haft en känsla av att vara på ställen under fel era, jag skulle ha varit i San Francisco på sextiotalet, i Marocko i början av nittonhundratalet, tågluffat på sjuttiotalet.
Men under min senaste resa, den till Nashville, var jag här och nu. Hela upplevelsen kändes autentisk och det är svårt att förklara, men den känslan är obeskrivbar. Jag mötte härliga människor, såg coola spelningar, bilade på landsbygden och tog in på sunkiga motell. Det var som att vara i en av alla filmer som skapat dessa drömmar. En magi som jag hoppas att jag kan få uppleva igen, på nästa resa.

1 kommentar:

Karin - Trattoria sa...

det är jättesvårt..kämpar med det varje dag... :/