måndag, september 27, 2010

Valet


Jag skulle kunna fylla cyberspejs med gnäll om valet, så klart. Jag är jätteledsen över att de rödgröna förlorade valet, jag är jätteledsen över att ett främlingsfientligt parti har kommit in i Riksdagen och jag är jätteledsen över att nästan tjugo procent av Sveriges befolkning sket i att rösta.
I min värld är Miljöpartiet det absolut viktigaste partiet i Riksdagen och jag tror att jag vill att de ska samarbeta med Alliansen.
Jag vill att de ska ställa sig på tvären när de gäller flera miljövidriga punkter som Alliansen har på sin agenda.

MP, ni har mitt fulla stöd att stoppa kärnkraften, så snabbt som möjligt. Jag tycker att vi ska bli självförsörjande på el, vilket är fullt möjligt om vi slutar tänka profit.

MP, ni har mitt fulla stöd att stoppa Förbifart Stockholm, som är ett rent vansinnigt vägbygge. Jasägare menar att det är en nödvändighet för att Essingeleden inte klarar av trafiken som den är nu och att biltrafiken kommer att fortsätta öka. Men biltrafiken måste minska och kollektivåkandet måste byggas ut och öka.
Och innan man ens funderar på att spendera trettio miljarder på detta bygge, tycker jag att man ska börja granska stockholmarnas bilkörning. Jag har själv kört rätt mycket bil i området det senaste året och förvånas varje gång över att trafikreglerna inte verkar gälla människorna här. Det finns inte en människa som håller hastighetsbegränsningen och detta resulterar i vansinniga köer. Vad är det som gör att man inte måste hålla sig till lagarna här? Varför finns inte fler fartkameror? Det här gör mig galen.

MP, jag vill att ni ställer krav på utbyggnad av kollektivtrafik och tågtrafik i hela landet. Jag tycker att man kan gå så långt att man förbjuder inrikesflyget. Jag har gnällt om detta tidigare här.

MP, jag tycker att ni istället för att höja bensinskatten, chockhöjer skatten på bensinslukande bilar och inför ett bidrag till de som väljer att bygga om sina motorer så att de går att driva på biogas. Det år inte många som har lust att lägga flera hundra tusen på en ny miljöbil.

Det är lite av vad jag tycker.

Inga kommentarer: