onsdag, augusti 25, 2010

Porträttfotograf


Jag får då och då förfrågan om att plåta barn och familjer, eller bröllop. Missförstå mig rätt, jag tycker mycket om att plåta människor, men det här att på en bestämd tidpunkt fotografera människor jag inte känner, det tycker jag är skitsvårt. När jag plåtar jobbar jag långsamt och noggrant, att bakgrund och ljus fungerar är så oerhört viktigt för mig, jag lämnar sällan något åt slumpen. Det blir väldigt svårt att genomföra en fotografering som ska ske snabbt, och på anvisad plats. Jag borde öva på detta, för det kan bli så fint. Människor är vackra.

Linnea får jag pula med som jag vill. Jag får vrida och vända, knöla och bända. Och hon blir så fin på alla bilder. Ovan är från veckans shoot till hennes nya kokbok.

4 kommentarer:

Evas värld sa...

Hoppsan! Först nu kommer jag att tänka på att vi aldrig tog den där porträttbilden till Kärlek och käk :)

Elin Damberg sa...

Hur ska jag säga det här..? Jo. Jag har hört det där dilemmat från flera fotografer, eller fotografer to be. Men tänk om det är så att folk (läs: främlingar) visst står ut med att bli pulade med och vridna på? Jag skulle göra det! :-) Kanske bara handlar om att ta den platsen?

KRAM.

Elin Damberg sa...

Vackra foton, glömde jag att säga. Det längst ner är fullständigt sagolik.

Katja Kristoferson sa...

Eva: Det glömde vi alldeles av. Får ta en fin till nästa bok =)

Elin: Tack, och ja du har nog rätt, det är mest en rädsla och kanske lathet från min sida.