fredag, februari 12, 2010

Planeringsmiss

Så här långt har jag kommit i mitt surdegsprojekt. Jag brukar inte vara rädd för att gå från recepten när jag bakar och lagar mat, men det här är första gången och jag är fortfarande lite rädd för surdeg, så jag följer det till punkt och pricka (nu ljuger jag lite, för jag skippade fikon, som jag glömt att köpa och jag tog hälften valnötter i stället för hundra procent hasselnötter). Tyvärr försov jag mig idag, så i stället för att röra ihop degen på morgonen, blev det på förmiddagen, men jag hoppas att det är okej.
Nu kommer jag att behöva spendera fredagkvällen hemma med surdegen, det var väl kanske inte det roligaste jag kunde komma på, men nu vet jag det till nästa gång. Det krävs planering när man hanterar surdeg.
Håll tummarna för att det funkar!

3 kommentarer:

MAJA: Style & Life by Leia sa...

haha...jag skrev precis om mig själv och receptföljandet;)

När det gäller surdeg så skulle jag gå till ett bageri och be att få köpa 2 dl eller nåt....för 10-20kr...lätt värt det;)

Kram å lycka till

Katja Kristoferson sa...

Maja: Tack, det var nog en bra idé. Jag har vänner som har ett bageri, de bakar bara på surdeg. Men jag ville som klara det själv... buhu

Linn sa...

Vilket tålmod du har. Säg till när det är smak dax.