måndag, augusti 24, 2009

Ensamt

Jaha, hur går det nu, för mig häruppe? Jag trivs oerhört bra i min lägenhet, trots att jag inte riktigt kommit i ordning än. Men sådan är jag, det tar tid.
Jag tycker att det är lite jobbigt med ensamheten, eftersom jag inte har en arbetsplats att gå till, kommer det sig inte naturligt att jag lär känna nya människor. Jag har mina gamla vänner som jag träffar, men alla har familjer och fullt upp med sitt. Jag har träffat lite nya människor som jag umgås med ibland men det är svårt, jag vill inte tränga mig på, eller är det kanske det jag ska göra? Hur gör ni för att träffa nya människor? Behöver ni träffa nytt folk eller är ni nöjda som det är?

5 kommentarer:

Annica sa...

I perioder har jag haft behov av att träffa nya människor och det är riktigt svårt. Som när jag var föräldraledig med Joakim. Jag kände ingen som hade barn och var hemma. Då träffade jag faktiskt en tjej på nätet som jag umgicks mycket med.

Och jag tror inte att dina vänner tycker att du tränger dig på. Tvärtom. Ibland kan jag känna att det ska vara så planerat och märkvärdigt när man ska träffa ngn att det aldrig blir av just därför.

CO sa...

Vi "nya" är socialt generösa. Inga konstigheter.

Lo sa...

Japp det är vi! Men CO jag är missnöjd med att du stal mitt uttryck utan att ge mig cred ;-)

justanotherxday sa...

Jag har varit på båda sidor, dvs både känt mig ensam och inte velat tränga mig på OCH på "andra sidan" med man och barn där man själv får ångest för att man inte hinner med att bjuda in sina vänner. Men man blir SÅ glad när de knackar på eller ringer och ber att få vara med.

Ensamheten tycker jag kan vara skön. När jag får bestämma över den själv. Annars kan jag tycka ensamheten vara ganska jobbig. Jag kan känna mig utelämnad. Åsidosatt. Vad har jag då gjort åt saken?

Jag har ringt mina vänner. Jag har trängt mig på. MEN sagt till dem att de måste vara uppriktiga mot mig när det inte passar. På så sätt mildras känslan av att "tränga sig på". Man kör med öppna kort helt enkelt :-)

Petra sa...

Jag är sämst på att tränga mig på, fast jag vet att det oftast är väldigt uppskattat (fast det fattar man ju inte). Att få in lite nytt blod i sedan gammalt inpinkade grupper är väl bara uppfriskande? :)