onsdag, maj 27, 2009

Grisigt

Det pågår en debatt om djurhållning i Sverige. Helt plötsligt har det uppdagats att cirka 20 procent av alla grisar (som fötts upp på konventionellt sätt) har mer eller mindre allvarliga skador när de går till slakt. Därför undrar endel varför de ska betala mer än dubbelt så mycket för svenskt kött som för danskt, om djuren ändå far illa.
Jag är av den åsikten att mat ska inte vara så fantastiskt billigt som vi har lärt oss att det är idag. Det är bara de senaste årtiondena som det dykt upp lågprisvarumärken och lågprisbutiker. Det enda sättet att rädda vår miljö och att värna om våra djur är att välja närproducerade och ekologiska produkter så långt det bara går. När du köper kött; välj ekologiskt eller naturbeteskött. Då vet du att djuret har haft det bra och att du ger dina barn produkter som inte innehåller en massa gifter. Jag tycker själv att det är mycket pengar, men jag försöker att inte ens titta åt alternativen. Ett tips är att dra ner på köttätandet, gör gärna goda grytor som du drygar ut med kikärtor och andra baljväxter, som dessutom ger protein.


"Gastronomi för mig är den kärleksfullt lagade maten i kombination med valda drycker samt seder och bruk inom ämnet"


Mathias Dahlgren
citat ur boken "Bon Lloc"



Inga kommentarer: