fredag, januari 09, 2009

Recept nästa gång kanske?

Jag är inte någon fan av att följa recept och då blir resultatet lite sisådär, den här gången var det tack och lov bara utseendet som inte kändes hundra. Vi hade inte planerat vår nyårsmiddag så väl utan spontanhandlade alldeles innan vi åkte till fjälls. Det blev lammstek fylld med chevre, salvia och vitlök, till den serverades rostade grönsaker och min underbara tomatsås.
Steken blev dock inte någon fröjd för ögonen men den smakade desto bättre.

Nyårsafton firades i glada vänners lag under städade former, för att vi skulle orka ut i backen på nyårsdagen.

Katjas tomatsås
2 burkar krossade tomater
1/2 dl olivolja
1 dl vitt vin
1-2 vitlöksklyftor
salt och peppar
1-2 tsk socker
Blanda alla ingredienser och låt puttra minst två timmar, ju längre desto bättre.
För variation hacka i lite färska kryddor.


1 kommentar:

Petra Månström sa...

Men du..."lammorm" var väl det rätta namnet på rätten, enades vi om?!