fredag, januari 29, 2010

torsdag, januari 28, 2010

Snökaos

Om man ska lita på nya statistiska centralbyrån (läs Facebook) är jag den enda i hela Sverige som tycker vädret är toppen!

fredag, januari 22, 2010

REAREAREA


Femtio procent rabatt på allt i hela butiken!

onsdag, januari 20, 2010

Äntligen

Jag försöker att byta ut mina badrumsprodukter till mer miljövänliga alternativ; till exempel har märkesschampon har fått stå åt sidan för miljöanpassade produkter. Härom veckan slank jag in på den nya stormarknaden som öppnat i stan och hittade bindor och tamponger som är tillverkade av 100 procent bomull och ekologisk sådan. De är såklart mycket dyrare än mina gamla skydd, men det struntar jag blankt i. Kolla in sortimentet hos Renée Voltaire, som även har massor av andra sjyssta produkter.

Egen tid

Vilka underbara dagar! Jag pendlar nu till Sala varannan vecka och det tar på krafterna. Då blir det viktigare att strukturera upp vardagen, vilket jag annars är rätt dålig på. Den här veckan har jag gett mig sjutton på att det ska fungera, jag har gått upp halv åtta och klockan nio har jag kommit till stallet. Jag har njutit av att arbeta med kroppen, mocka, bära hö, gå ut med vatten. När solen kommit upp över horisonten har jag ridit ut i skogen en timma. Idag flätade Tottes man, för att den ska växa sig riktigt lång till sommaren. Han stod närapå blickstilla, fast vi var ensamma i stallet. Vid tolv till halv ett har jag åkt till kontoret, ätit lunch och sen retuscherat fram till åtta nio på kvällen. Väl hemkommen har jag hunnit med en dusch och en timmes tvtittande innan jag hoppat i säng, innan tolv. Jag tycker att jag har varit väldigt duktig i fyra dagar. Hoppas att det håller i sig!

onsdag, januari 13, 2010

Min favorit hittills!

Idag kom Matbröd ut. Skitfin!


söndag, januari 10, 2010

Det är dags nu

skärmdump från sundancechannel.com


Dags att vi alla ändrar våra konsumtionsvanor.

Låt dig insprireras av snyggingen David de Rothschild, i hans program "Eco trip", i SVT heter den "Ekoresan" och du kan titta på den här. Tyvärr har de redan tagit bort första avsnittet, men det finns snart åtta.

Det gör ont, men är otroligt inspirerande. Har ni följt serien?

lördag, januari 09, 2010

Klantskalle

Jag har dränkt den här, trodde att jag skulle kunna torka den, men den är tvärdöd. Det är första gången jag har sabbat en kamera. Det känns sisådär. Tur att jag har drulleförsäkring. Jag tror att det blir en likadan, jag är väldigt nöjd med den. Eller är det någon som testat och gillar någon annan? Tror inte jag kommer att byta märke, men kanske sort, det kommer ju nya precis hela tiden.

Hästmys!


Totte har fått en tjej, hon heter Indy och är jättefin. Vi är så glada!
Bilder kommer!

torsdag, januari 07, 2010

Minns ni flickor?







Minns ni Barbate? Jag saknar er så oerhört mycket!



Barnvänligt


Idag kom sjätte kakboken ut och den är fylld av härliga recept som du kan göra tillsammans med kidsen. Vi lånade Linneas gudson och hans kompis som hjälpte oss att baka!

onsdag, januari 06, 2010

Brrrrrr



Det är 28 grader kallt i kväll. Luften är så torr att det knappt går att andas och ögonen blir alldeles grusiga. Min hud faller av och jag kan inte sova.
Men största orsaken till min insomnia är hästeriet. Jag kunde inte i min vildaste fantasi drömma om att det skulle vara så besvärligt att ha häst. Tro nu inte att jag ledsnat på Totte, oh nej, han är mitt ljus i den här mörka månaden. Han är varm och kelig och ljuvlig. Nej, det är inte djuren jag tycker är besvärliga utan människorna.
I min värld kommer hästens välbefinnande alltid först, hästen fanns i det vilda långt innan vi fångade in dem och började domesticera dem och det finns seriösa studier på hur vilda hästar lever och interagerar med varandra. Hästars matsmältningsorgan är konstruerade så att de ska äta dygnet runt, om det går mer än två timmar mellan målen produceras magsyra och det finns dokumenterade magsår hos hästar. Därför vill jag att min häst ska ha fri tillgång på mat. Om han blir tjock, då får jag motionera honom. Hästar i västvärlden är överfodrade, det trixas och fixar med olika kraftfoder och tillsatser och jag vet inte vad. Men få av våra hästar motioneras så mycket att de behöver annat än grovfoder och eventuellt mineraler och vitaminer.
Hästar är flockdjur, de är extremt beroende av sin flock, därför vill jag att Totte ska gå med andra hästar. De håller utkik åt varandra när de sover, när de ska dricka vatten, om det kommer faror. Hästar ska inte gå ensamma.
Vi spenderar så få av dygnets timmar tillsammans med hästarna och jag vill att han ska ha det så bra som möjligt alla de andra, då jag inte är där.
Det gör mig ledsen och upprörd att det finns människor som inte vill hästarnas bästa.

tisdag, januari 05, 2010

Vackert

Men alldeles på tok för kallt!

söndag, januari 03, 2010

Härliga vinter

Det har varit så kallt. Jag älskar vintern, men när det kryper under tjugo minusgrader tycker jag att det jobbigt. I kväll är det varmare och det snöar så fint!

lördag, januari 02, 2010

Hm....


Jag tror att jag ska ta och dammsuga lite. Jag kan nog hitta några dammiga lister och soffan blev inte helt ren sist. Men först ska jag göra müsli, Petra har ett bra recept på en härlig lyxmüsli.

Boktips

I kloka kvinnors sällskap

2009 års charmigaste bok lästes ut igår. Jag har haft lite lästorka och det är inte så kul, eftersom jag älskar att läsa.
I kloka kvinnors sällskap handlar om en familj på Tahiti och fokus ligger på modern Materena och dottern Leilani. Modern arbetar som städerska och har gjort det hela sitt vuxna liv, men hon har andra, större drömmar för sin dotter.

fredag, januari 01, 2010

Har nästan glömt


Lagom till nyår kom vår dessertbok ut, jag tror att den ligger kvar i butik än. Den är ganska så fin.

Gott Nytt År!

2010 kommer att bli ett annorlunda år.