måndag, april 27, 2009

Nu är det dags

Dove Summer Glow Body Lotion bottle
Det är hög tid att börja. Före varje dusch: skrubba benen noga noga och efter varje dusch: Dove Summer Glow! Detta mirakelmedel för oss blekfisar. Glöm inte att smörja knän, tår och fotknölar med vanlig lotion så det inte blir mörka fläckar.

måndag, april 20, 2009

Grattis Östersund!

Nu är det inte länge förrän stan är nerkladdad med lågpriskedjor. Fast jag måste medge att jag gillar Monki litegrann. Har fått ett gäng inbjudningskort till torsdagkvällens Grand Opening, om det är någon som vill hänga på.

Fönstershopping

Jag HAR fyndat idag, både ett par klädplagg och fina blomkrukor med fat, men jag har inte en endaste kamera, förutom mobilkameran, så jag har ingen lust att visa dessa. Istället får ni se vad jag fönstershoppade. Åh, vad jag vill ha de här röda fina jympadojjorna från New Balance. Jag vill, jag vill, jag vill!!!

Godaste tomatsåsen

2 burkar krossade tomater
1/2 dl olivolja
1 dl vitt vin
2 pressade vitlöksklyftor
1 msk råsocker
salt och peppar

Blanda alla ingredienser i en kastrull och
koka på svag värme ett par timmar.
Ju längre desto bättre.
Klipp gärna i lite färska kryddor efter egen smak.
Servera till pasta, till grillade köttfärsbiffar
eller på hembakade pizzan.

söndag, april 19, 2009

Appropå reko


bild lånad här

Så fick jag äntligen ändan ur och beställde en prenumeration på magasinet REKO, som ges ut av Krav. Jag hoppas på att få massor av inspiration. Dessutom skulle jag hemskt gärna jobba för dem och om jag inte har helt fel så tror jag att jag gått på tur med frugan till chefredaktören!

Söndag

Jag tycker att det är svårare att handla ekologiskt i Östersund än i Stockholm, större procent än tidigare är icke kravmärkta varor i min korg. I fredags var jag riktigt sugen på chips men fick leta i säkert tjugo minuter efter en KRAV-märkt påse. Och det ska tilläggas att detta var på en Coopbutik. Coop har ju blivit en KRAV-certifierad butikskedja. Jag vet inte riktigt vad det betyder, för likaväl som det har sjyssta produkter så har de även inte fullt så reko grejer.

fredag, april 17, 2009

Fjällabstinens

Idag har jag varit inne hela dagen, det blåser småspik ute och jag tror att jag stannar inne. Det är så lätt att kasta längtande blickar på de snöklädda bergen i fjärran och veta att de finns där, så nära om jag vill men det har inte blivit så mycket fjäll som jag hade önskat i vinter så jag planerar att ta en vårtur. Jag och Kersti satt och längtade igår och kom fram till att Vålådalen-Lunndörren vore trevligt. Så alla friluftsnördar därute, hör av er om ni vill hänga på. Sista helgerna i april eller första i maj vore perfekt!

Sen lunch

Kersti från Kaxås ringde igår, vi sågs över en sallad och hon hade med sig massor av nybakat bröd till mig. Det är höjden av lyx!

Jag skäms inte, så mycket

Det blev en fällande dom i Piratebay-målet. Alla fyra dömdes till ett år i fängelse och till att betala 30 miljoner i skadestånd. Hur många av er har aldrig laddat ner något? Jag har laddat ner tv-serier, filmer och lite musik.
Jag tycker såklart, som producent av upphovsrättsskyddat material att det är bra att få betalt för att människor använder mina bilder, men det är stor skillnad för jag riktar mig ju inte till privatpersoner när jag producerar. Jag har ju en kund som beställer ett jobb som publiceras i ett magasin. Om människor slutade betala för magasinet och istället bara plockade den från hyllan, skulle det räknas som stöld och i slutändan skulle magasinet läggas ner och jag skulle inte få jobba för dem mer. Går det att jämföra?
Häromdagen köpte jag tjugo begagnade inredningsmagasin på en loppmarknad, är inte det lite samma sak? Om det inte var för Piratebay hade jag inte sett tv-serierna, eventuellt hade jag lånat en dvd-box av någon av mina vänner, vilket jag gjort ibland istället för att ladda ner. Bland annat Sex and the City, det är väl inte brottsligt att låna ut sin dvd-box?
Jag trasslar in mig lite i det här, vad jag tror att jag försöker säga är; att om Piratebay-killarna är skyldiga, så är nog jag minst lika skyldig.

torsdag, april 16, 2009

Inredningsbloggen

Den börjar ta form. Små oaser som är jag iallafall.

söndag, april 12, 2009

tisdag, april 07, 2009

Kvällsfika

turkisk yogurt
valnötter
honung

Min vita lägenhet


bild från ellos.se

Snart ska sovrummet målas vitt och till det passar den här fina sängkappan som jag klickade hem på Ellos idag.
Idag är rummet tapetserat med en modern rätt snygg orange tapet, men jag är inte så modern av mig. Vad tycker ni? Skulle ni behålla eller måla? Och visst har jag härlig morgonsol? Lampan är förresten ett soprumsfynd, fler sådana lär nog dyka upp här eftersom jag är en stor älskare av containerfynd.

Skitdag

Att ha häst är underbart, men det har sina baksidor måste jag säga. Vårsolen har smält bort en halvmeter snö och blottat ungefär en miljon skithögar i Tottes hage. Jag och hagkompisarna har skottat skit i fyra timmar idag. Stort tack till Linn och hennes kille och hans vänner som körde in en hel släpvagn i hagen så vi slapp springa med skottkärror. En middag utlovas till er, så snart jag har stolar att sitta på och tallrikar att servera maten på.
I morgon tar jag bilen till Stockholm för att hämta lite favoritprylar i lägenheten.

måndag, april 06, 2009

Middagsmys

Idag har jag haft mina första middagsgäster; Nomi och Nina. Jag lagade gryta med rotsaker och köttfärs och vi satt på på golvet för jag har fortfarande inga stolar. Nomi kollade in utsikten och gillade sängen som hon fick hoppa i för att den ligger direkt på golvet. Nina godkände lyan och tyckte att jag hade oförskämt mycket förvaring. Nu har jag hängt in mina kläder och vet inte om jag tycker att det är så rymligt längre.


Dagens lunch

Jag jobbar hemma, mailar skisser, sorterar bilder och försöker att få ordning i min nya lägenhet. Jag har målat insidan på alla garderober och njuter av hur mycket utrymme jag helt plötsligt har. Kylskåp och skafferi ekar tomma, men jag hittade en burk vinbladsdolmar som jag ätit till lunch. Torftigt men gott.

Ekogodis

Det är nästan skrämmande hur många kilo lösviktsgodis vi konsumerar per person i Sverige. Att vi som vuxna äter sådana mängder godis gör oss unika i världen. Jag funderar på att lägga in mig på sockeravgiftning, men så länge försöker jag att hålla mig till ekogodis. Häromdagen hittade jag de här fina karamellerna och jag lovar att de är goda.

lördag, april 04, 2009

Årstider

Våren är inte min favoritårstid. Favorit dock, är min nya utsikt!

Frukost i nya lyan